پر كردن دندان با آمالگام

انتشار:
۱۴۰۳/۸/۲۲
بروزرسانی:
۱۴۰۳/۸/۲۲
آیکون کامنت
0دیدگاه
آیکون کامنت
آنچه در این مقاله می‌خوانید
پر کردن دندان یکی از روش‌های مهم در زمینه ترمیم خرابی‌های دندان است که به منظور بازگشت دندان به شکل و عملکرد طبیعی آن انجام می‌شود. یکی از روش‌های پر کردن دندان، استفاده از آمالگام است که یک جنس رزینی مصنوعی است که با دندان‌ها یا سطوح دیگر دندان‌ها متصل می‌شود و می‌تواند به عنوان یک جزء جایگزین برای دندان‌های خراب یا از دست رفته عمل کند. در این مقاله، به بررسی مراحل و مراقبت‌های پس از پر کردن دندان با آمالگام خواهیم پرداخت.
https://cdn.iranimplant.net/blog_cover_image/IFOGmlY5mZOZ2lyyr05UmLLBFCq4lcwBJo5HVjkg.jpg

پر كردن دندان با آمالگام یک گزینه کم هزینه، بادوام و کارآمد برای پر کردن مینای روی دندان است. پرکننده‌های آمالگام معمولاً از مخلوطی از فلزاتی مانند نقره، قلع و مس ساخته می‌شوند. به طور خاص، آمالگام از طریق ترکیب جیوه مایع با یک یا چند فلزی که قبلا ذکر شد تولید می‌شود. بر این اساس، پرکننده‌های آمالگام به دلیل محتوای فلزی بالا به رنگ نقره‌ای به نظر می‌رسند.

پر کردن دندان یکی از روش‌های مهم در زمینه ترمیم خرابی‌های دندان است که به منظور بازگشت دندان به شکل و عملکرد طبیعی آن انجام می‌شود. یکی از روش‌های پر کردن دندان، استفاده از آمالگام است که یک جنس رزینی مصنوعی است که با دندان‌ها یا سطوح دیگر دندان‌ها متصل می‌شود و می‌تواند به عنوان یک جزء جایگزین برای دندان‌های خراب یا از دست رفته عمل کند. در این مقاله، به بررسی مراحل و مراقبت‌های پس از پر کردن دندان با آمالگام خواهیم پرداخت.

پر كردن دندان با آمالگام در مقایسه با کامپوزیت

پر كردن دندان با آمالگام را می توان در مقایسه با پر کردن کامپوزیت با روشی سریعتر تکمیل کرد، زیرا برخی از مراحلی که برای پر کردن کامپوزیت لازم است برای پر کردن آمالگام لازم نیست. در عوض، دندانپزشکان ما به شما توصیه می کنند که تقریباً 24 ساعت صبر کنید تا ماده پرکننده آمالگام کاملا سفت شود و به قدرت کامل برسد.

به این ترتیب، توصیه می‌کنیم در ۲۴ ساعت اول پس از پر کردن دندان، از خوردن هر گونه غذای سفت یا فعالیتی که منجر به فشار بر روی دندان می‌شود خودداری کنید.

زمانی که به روشی مناسب از آن مراقبت شود، مشخص شده است که پرکننده های آمالگام تا 15 سال دوام می آورند! به همین دلیل است که این پرکننده ها به عنوان گزینه ای بادوام و کم هزینه در مقایسه با پرکننده های کامپوزیت توصیه می شوند.

آیا پر کردن دندان با آمالگام عوارضی دارد؟

آیا پر کردن دندان با آمالگام عوارضی دارد؟

اثرات جیوه در پر کردن با آمالگام خطرناک تلقی نمی شود. با این حال، اگر به فلزات خاصی حساسیت دارید، این خطر افزایش می‌یابد و بعید است که کاندیدای پر کردن آمالگام باشید. خطرات مرتبط با فلزات موجود در پر کردن آمالگام عبارتند از:

نقره : در دوزهای بیشتر، نقره می تواند باعث تحریک داخل دهان بیمار شود. به غیر از این، هیچ عارضه جانبی دیگری ندارد.

مس : هنگامی که در معرض سطح بالایی از مس قرار می گیرید، ممکن است دچار آسیب کبد و یا کلیه و همچنین سیستم ایمنی بدن شوید.

قلع : قلع غیر آلی (زمانی که قلع با مواد شیمیایی مانند کلر، گوگرد یا اکسیژن ترکیب می شود) می تواند باعث تهوع و استفراغ شود.

روی : اگرچه روی یک ریزمغذی مهم است، اما دوزهای بالا می تواند باعث مشکلات گوارشی و کمبود آهن و مس شود.
جایگزینی پر کردن آمالگام

اگر پرکننده آمالگام شما شل، آسیب دیده یا افتاده باشد، می توانید آن را تعویض کنید. این فرآیند از جایگزینی معمولی پر کردن دندان پیروی می کند که در آن دندانپزشک شما وضعیت پرکردگی قدیمی شما را ارزیابی می کند و جایگزینی را توصیه می کند که با شرایط دندان شما و ترجیحات شخصی شما مطابقت داشته باشد.

آیا پر کننده آمالگام حاوی جیوه است؟

بله، پر کننده آمالگام حاوی تقریباً 50 درصد جیوه عنصری (از نظر وزن) است. با این حال، با وجود اثرات منفی مرتبط با جیوه، BDA بیان می کند:
عدم استفاده از آمالگام در:

  • درمان دندان های شیری
  • در کودکان زیر 15 سال
  • زنان باردار یا شیرده

مگر در مواردی که پزشک به دلیل نیازهای پزشکی خاص بیمار، اتستفاده از آن را اکیداً ضروری تشخیص دهد .
مهم است که به دندانپزشک خود اطلاع دهید که آیا از واکنش های آلرژیک به انواع خاصی از فلزات رنج می برید، زیرا ممکن است شما را از داشتن هرگونه پرکردگی بر پایه فلز منع کند.

مزایا و معایب پر کردن آمالگام

مزایای اصلی پر کردن آمالگام عبارتند از:

  • پرکننده های آمالگام معمولاً نسبت به سایر پرکننده ها هزینه کمتری دارند
  • درمان اغلب در یک ویزیت کامل می شود
  • پرکننده های آمالگام بسیار بادوام هستند و برای دندان های عقب (که بیشترین نیرو را هنگام گاز گرفتن و جویدن اعمال می کنند) ایده آل هستند.

معایب عبارتند از:

  • پرکردن آمالگام می تواند باعث ایجاد حساسیت به گرما و سرما در چند هفته اول شود.
  • بیماران مبتلا به آلرژی به فلز نمی توانند از پرکننده های آمالگام استفاده کنند زیرا می تواند باعث ایجاد واکنش های نامطلوب شود.
  • نگرانی بعضی از مردم در مورد وجود جیوه در آن ها

ارتباط آمالگام با جیوه یکی دیگر از دلایل نگرانی مردم در مورد ایمنی آنها است. باز هم، هیچ چیزی وجود ندارد که ثابت کند دوزهای پایین جیوه اثرات منفی درازمدت بر سلامتی دارد.

فرایند پر کردن دندان با آمالگام

فرایند پر کردن دندان با آمالگام

  1. بررسی و تشخیص: دندانپزشک بررسی می‌کند که آیا پر کردن دندان با آمالگام مناسب است یا نه.
  2. آماده سازی دندان: دندان مورد نظر برای پر کردن با آمالگام آماده می‌شود و بخش خرابی یا تخریب شده از دندان حذف می‌شود.
  3. اعمال آمالگام: ماده آمالگام در لایه‌های کوچک به دندان اعمال می‌شود و سپس با استفاده از یک لامپ UV یا لیزر به آن سفتی داده می‌شود.
  4. تنظیم و شکل‌دهی: دندانپزشک آمالگام را شکل‌دهی می‌کند و آن را به شکل دندان اصلی تنظیم می‌کند.
  5. پولیش و تمیزکاری: دندان پر شده با آمالگام پولیش و تمیز می‌شود تا ظاهر طبیعی و براقی داشته باشد.

آیا جایگزینی برای پر کردن آمالگام وجود دارد؟

پر کردن کامپوزیت جایگزینی محبوب برای پرکردن آمالگام است، زیرا برای مطابقت با رنگ طبیعی دندان شما طراحی شده است. این ماده به دلیل مزایای زیبایی شناختی جدیدتر و معمولاً گران تر است. با این حال، آنها به اندازه پرکننده های فلزی بادوام نیستند.

کاندیدای مناسب پر کردن دندان با آمالگام

پر كردن دندان با آمالگام ممکن است برای کسانی که نگرانی های زیر را دارند مناسب نباشد
به هر کسی که نیاز به پر کردن دارد توصیه می شود پرکننده آمالگام دریافت کند. اگر در مورد ظاهر نقره‌ای پرکننده‌های آمالگام نگران هستید، توصیه می‌کنیم از پرکننده‌های کامپوزیت استفاده کنید.

برخی از افراد می توانند به اجزای فلزی مورد استفاده برای ساخت پرکننده های آمالگام حساس باشند. به همین دلیل، دندانپزشکان ما استفاده از پرکننده های کامپوزیت را توصیه می کنند، زیرا نیازی به استفاده از فلزات در تولید آنها نیست.

یکی از نگرانی های عمده ای که بیماران ممکن است داشته باشند نشت بخارات جیوه بعد از پر شدن آمالگام است. اگرچه این اتفاق در طول زمان رخ می دهد، اما مطالعات زیادی انجام شده و نشان داده است که تا زمانی که محلول آمالگام به درستی مخلوط شود، مقدار بخار جیوه ای که می تواند در طول زمان نشت کند به خوبی در محدوده ایمنی باقی می ماند و هیچ عارضه ای برای سلامتی ایجاد نمی کند.

مراقبت‌های پس از پر کردن دندان با آمالگام

  1. مراقبت دهانی معمولی:
    • مسواک زدن دو بار در روز با مسواک نرم و استفاده از نخ دندانی.
    • استفاده از آب دهانی حاوی فلوراید برای حفظ بهداشت دهان.
  2. اجتناب از مصرف غذاهای مخرب:
    • اجتناب از مصرف غذاهای خیس و لبنی پس از پر کردن دندان تا اطمینان حاصل شود که آمالگام به خوبی سفت شده است.
    • اجتناب از مصرف غذاهایی که می‌توانند آمالگام را له کنند یا به آن صدمه وارد کنند مانند خرده‌وسیله‌های سفت یا ترکیبات اسیدی.
  3. بازدید منظم از دندانپزشک:
    • بررسی دوره‌ای توسط دندانپزشک برای اطمینان از وضعیت و دوام آمالگام و پر کردن دندان.
    • پاکسازی دندان‌ها و آمالگام‌ها توسط دندانپزشک و اجرای معاینات پیگیری.
در کلینیک ایران ایمپلنت شما دسترسی به مشاوران و متصصان با تجربه دارید که میتوانند شمارا در مسیر سلامت دهان و دندان یاری دهند.
برچسب ها:
آواتار
نیما زمانیان
کارشناس محتوا
میانگین امتیازات 0 از ۵
از مجموع 0 رای
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

مطالب مرتبط